Videomarketing: Meten is weten

Waarom is online video zo belangrijk, en hoe zorg je ervoor dat je video's ook bekeken worden?

 

De inzet van online video draagt bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf of organisatie. Door het vergroten van de naamsbekendheid ben je makkelijker vindbaar door je doelgroep. Maar het creëren van naamsbekendheid neemt tijd.
Video is een belangrijke tool voor marketeers. En deze groeiende inzet van online video neemt alleen maar toe. Volgens Cisco zal video in 2019 verantwoordelijk zijn voor 80% van het internetverkeer.

Op YouTube wordt er per minuut meer dan 300 uur aan video ge-upload, en maandelijks meer dan zes miljard uur aan video bekeken. Om tussen die enorme hoeveelheid aan video’s op te vallen is het belangrijk dat je je YouTube kanaal en video’s dusdanig optimaliseert zodat je video ook gevonden en bekeken wordt. Miljoenen video’s worden nauwelijks bekeken.
 

Maar hoe optimaliseer je je video’s?

Kort gezegd is het heel simpel: door actief te blijven.
En het actief blijven op en met YouTube wordt vaak onderschat of vooruitgeschoven.
Men is al snel tevreden wanneer één video online staat. Actief blijven is ook het plaatsen van nieuwe video’s.

Maak daarom vooraf een plan over het doel en de doelgroep van het kanaal. Neem in dit plan ook de planning op. Met dit actieplan kan je je video’s nu gaan richten op het zoekgedrag van je doelgroep, zij moeten tenslotte je video kunnen vinden: zowel op YouTube als Google.

Vervolgens kun je met de YouTube analytics inzicht krijgen in hoe je video scoort. Met deze analyse krijg je, naast het aantal weergaven ook inzicht in demografie, kijkersloyaliteit en heel belangrijk: reacties bij je video’s. YouTube is namelijk ook een sociaal platform. Het plaatsen van reacties door kijkers stelt je in staat om in contact te komen met je doelgroep. Door met regelmaat de statistieken te vergelijken, kan je het actieplan bijstellen en doelen eventueel opnieuw formuleren.

Videomarketing is dus meer dan alleen het online zetten van een video, het moet onderdeel zijn van de totale marketingstrategie. Bij Qviv helpen wij je er graag mee. Wil je meer weten over het online vindbaar maken van je video, of een video laten maken welke onderdeel is van je marketingstrategie, neem dan contact met ons op. Wij drinken graag een kop koffie met je.

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw