Videomarketing: Kiezen én delen

Op vakantie of thuis blijven?
Zelf koken of uit eten?
Met de auto of met het openbaar vervoer?

Keuzes; we leven in een maatschappij waarin we in bijna alles wat op ons pad komt keuzes moeten maken. Dit geldt ook voor video. Wat voor soort video kies je voor je bedrijf of organisatie en waar baseer je die keuze op? Hierin zit als videospecialist onze meerwaarde. Wij weten welke vorm van videomarketing het beste past in jouw marketingmix en adviseren jou hierin. Hierbij is het belangrijk om vooraf al te weten wat het doel is met je video;

Wat wil je bereiken, wat voor doelen stel je voor je bedrijf en hoe draagt video bij om dat doel te bereiken?

We signaleren vaak de aanname dat het laten maken van video’s een kostbare zaak is, maar die aanname klopt niet. Zoals Ype in maart al in zijn blog schreef, zijn de kosten afhankelijk van het soort video wat je wilt gaan inzetten. Natuurlijk zijn de kosten hoger om een tv-commercial te maken, waarbij je met zes of meer mensen op de set staat, dan wanneer je een profielvideo laat maken van jou en/of je medewerkers. Wat voor videoproductie je ook maakt; een doordachte videomarketingstrategie is essentieel. En daarmee bedoelen we niet het eenmalig verspreiden van een bedrijfsfilm.

 

Video inzetten op de vraag vanuit je doelgroep

2016 Is hét jaar van online video, waarbij de consument naar verwachting vaker gaat zoeken via YouTube dan met Google. Daarnaast zijn er zoveel soorten video’s. Reden te meer om hierop in te spelen. Een goed voorbeeld hiervan is Centrum Tea Adema, een kinder- en opvoedcoach die naast een coachingspraktijk ook trainingen aanbiedt. Met behulp van korte uitlegvideo’s op YouTube deelt ze haar kennis over gedrag en opvoeding met haar doelgroep; ouders, gezinnen en (potentiële) trainees. Met haar YouTube kanaal heeft ze een community gecreëerd; een plek waarbij
tweewekelijks op een vast moment een video geplaatst wordt waarop de kijkers kunnen reageren. Dit is belangrijk, omdat ze op deze manier laagdrempelig in contact staat met haar doelgroep en hierdoor weet wat daar speelt. Met die informatie kan ze vervolgens weer nieuwe video’s maken die aansluiten op de vraag van haar doelgroep.

Op deze manier werkt Tea Adema fantastisch aan haar klantloyaliteit. Klanten die jouw video’s delen; betere ambassadeurs kan je je niet wensen!

 

Een ultieme klantbeleving bij je product

Voor het bedrijf MPC Industries maken we soortgelijke uitlegvideo’s. MPC Industries is een technische producent van diverse klemmen. Het assortiment bestaat uit 800 standaardproducten, waarvoor wij korte instructievideo’s produceren. Deze video’s worden ingezet als handleiding voor het betreffende product en zijn ook terug te vinden op YouTube. Hiermee creëert MPC een meerwaarde voor hun klanten, doordat de klant kan zien hoe een bepaalde klem ingezet wordt (voor aanschaf) en hoe die klem precies werkt (na aanschaf). Daarbij is het kijken van een product- of uitlegvideo laagdrempeliger dan het lezen van een tekst of handleiding. Dit is ook weer een mooi voorbeeld van videomarketing.

In mijn blog Meten is weten van vorig jaar lees je meer over het belang van het plaatsen en van videos op YouTube.

 

Nog meer te kiezen

Uitlegvideos en kennisvideo’s zijn nog maar twee voorbeelden over hoe je video kan inzetten. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. 2016 Is ook het jaar van virtual reality. Met 360 graden video’s zet je een optimale beleving neer, waarmee je potentiële klant vanachter zijn of haar bureau kennis laat maken met je bedrijf, organisatie of evenement. Ik verwacht dat de groei van 360 graden video's in 2017 explosief is, doordat de massa deze vorm van video gaat omarmen.


What’s in it for me?

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het uitbesteden van het maken van je video’s, maar dit moet je er als ondernemer niet van weerhouden om actief met video aan de slag te gaan. Tenslotte kost het tijd om een community te realiseren. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is ermee te beginnen. Je kan altijd starten met het maken van korte vlogs op je telefoon (let op, horizontaal filmen) om een begin te maken met je videomarketing. Volgens de encyclopedie betekent ondernemen het volgende:

ondernemen

  • (overgankelijk werkwoord) een bedrijf of actie in werking stellen.

Oftewel, ga aan de slag, stel je doelen en neem contact met ons op om samen je videomarketing plan op te stellen. Om zo te blijven bouwen aan het creëren van je klantcommunity en klantloyaliteit.  Als ondernemer weet je vast al dat een groot deel van je huidige klanten ook terugkerende klanten zijn. Klanten die herhalingsaankopen doen.

Het is inmiddels zomer. Een periode waar iedereen naar uitkijkt, lekker bijkomen van weer een jaar hard werken. En als je toch bezig bent met vakantie vieren lees naast onze blogs ook even de online video special van de website Marketingfacts.

Fijne zomer!

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio