Samen alleen. Alleen samen.

Tja, corona heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Op dit moment is mijn vijfde werkweek vanuit huis begonnen. Alleen, net als zoveel anderen. En of je nu alleenstaand bent, een stel of in een gezin, we zijn momenteel samen alleen.

Ik mis mijn collega’s, ook al zie ik ze bijna dagelijks via mijn beeldscherm. De één misschien wat vaker dan de ander, maar dat is niet anders dan het werk op kantoor. Ik mis het feit dat we op kantoor gemakkelijker contact kunnen leggen voor een kort overlegmoment, even feedback geven of een dynamische brainstorm. Dit werkt wel via een app zoals zoom, maar het is anders.

Ook mis ik het nauwe contact met onze klanten en de draaidagen. Of het nou op locatie is of bij ons in de studio. De sfeer die ontstaat tijdens de opnames is onmisbaar. En toch moeten we het momenteel zonder doen, nouja, bijna dan. Ik had vorige week mijn eerste nieuwe normale draaidag op locatie. En dat vanuit huis.

Het nieuwe normaal

Voor zorggroep Tangenborgh maken we een video die het personeel een hart onder de riem moet steken. En ik moet zeggen dat het wel even wennen was om via videobellen op afstand de regie te doen voor dit project. Maar door vooraf helder te hebben wat er nodig is en met een goede samenwerking met het PR team van Tangenborgh, hebben we toch mooie opnames kunnen maken. Ergens is het zuur dat we recent hebben geïnvesteerd in een aantal nieuwe camera’s met prachtige lenzen en kwaliteit, dat we nu voornamelijk terugvallen op het filmen met een iPad of iPhone. Maar het werkt. En daar gaat het in deze tijd om.

Alleen samen

Natuurlijk merken wij ook wat van deze nieuwe crisis. Qviv is gestart in de vorige economische crisis, dus die ervaring kunnen we nu goed gebruiken. En wanneer ik op LinkedIn kijk, dan zie ik ontzettend veel nieuwe initiatieven voorbijkomen. Deze tijd maakt dat we allemaal creatiever denken in mogelijkheden en oplossingen. En ik hoop dat we dat vast kunnen houden, want volgens mij is deze tijd nog lang niet voorbij. Gelukkig kunnen we de tijd die vrijkomt, door het wegvallen van opdrachten, invullen met eigen opdrachten. Zo hebben we al wat moois in de productieagenda staan voor een nieuwe video. En hiervoor werken we samen met een aantal andere creatievelingen uit onze sector én daarbuiten. Meer wil ik daar nog niet over loslaten, maar houd hiervoor onze socials in de gaten!

We maken ons op voor een onzekere toekomst, maar zien tegelijkertijd ook kansen om er het beste van te maken.
En dat moeten we samen doen.

Alleen samen, want samen sta je sterk.

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw