Een animatie laten maken? Dit moet je weten!

Je bent benieuwd naar hoe een animatie kan bijdragen aan jouw bedrijf. Misschien wil je een product of dienst promoten, een verhaal vertellen of juist iets uitleggen.

Een animatie is een goede methode om jouw bedrijf, product of dienst visueel te laten zien. Zowel naar je medewerkers als naar je doelgroep. Een animatie zegt vaak meer dan 1000 woorden. Maar hoelang duurt het voordat jouw animatie af is en je hem kan inzetten? En waar komt dit door?

Wat voor animatie kies je?

Er is veel keus als het gaat om verschillende soorten animaties. Hoelang het maken hiervan precies duurt, is dan ook mede afhankelijk van wat nodig is om hetgeen te bereiken wat jij graag wilt. Weet je nou niet wat voor animatie bij jouw bedrijf past? Geen probleem. Juist dan komen wij goed uit de verf! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Het belangrijkste is dat we tot een product komen wat aansluit op jouw doel. Wil je iets verkopen of wil je juist iets uitleggen? Op ons animatie portfolio, zie je ter inspiratie een serie animaties die wij voor uiteenlopende opdrachtgevers hebben ontwikkeld.

De stappen binnen het animatie proces

We kunnen ons voorstellen dat je jezelf afvraagt hoelang het duurt voordat je jouw eindproduct opgeleverd krijgt. Gemiddeld is dit acht weken. We doorlopen een aantal stappen om ervoor te zorgen dat je de animatie ontvangt die aan jouw wensen voldoet. De stappen die we doorlopen tijdens dit proces zie en lees je hieronder terug.

1. Intake en voice-over tekst vaststellen

Voordat we beginnen aan het ontwerpproces, plannen we samen een intake in.
Naar aanleiding van dit gesprek schrijven we een conceptmatige voice-over tekst.
Deze tekst is leidend voor de productie.

2. Geschetst storyboard

Op basis van de door jouw ontvangen feedback ontwerpen wij een getekend ‘levend’ storyboard.
Dit storyboard presenteren wij vervolgens tijdens een afspraak op kantoor of digitaal. Tevens wordt tijdens deze sessie ook de definitieve tekst, de stem en het visuele beeld afgestemd.
Alles akkoord? Dan starten wij met het ontwikkelen van de animatie.

3. Digitaal getekend storyboard

Na het maken van een ruwe opzet waarin de verhaallijn, tijd en voice-over samen komen, vragen we opnieuw om feedback via ons feedback systeem. Hierna start de nabewerking.

4. Animeren en sounddesign

De animaties worden gedetailleerder doorgevoerd, de stem ingekocht en de beelden ondersteunt door geluidseffecten en muziek. De animatie wordt één soepel geheel.

Waarom nou acht weken?

Nu je weet welke stappen wij doorlopen om tot het eindproduct te komen, begrijp je misschien beter waarom wij zo’n acht weken nodig hebben voor een animatie. Om jouw doel te behalen vinden we het belangrijk dat we je de ruimte geven om ons van feedback te voorzien. Ook dit kost tijd.

Kortom: ons werk is pas klaar wanneer jij meer dan tevreden bent.

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio