Een mindset om te winnen

“Je moet gretig zijn om te willen leren en te durven vragen, wanneer je iets niet weet.”

- Peter Sianjuon


Kansen bieden

Peter Sianjuon is een jonge veelbelovende voetbalcoach uit Indonesië. 
Afgelopen zomer kreeg hij de kans om stage bij SC Heerenveen te lopen. Die kans werd hem geboden vanuit de stichting Awas Kaki.  Door giften vanuit Nederland kreeg hij de kans om bij SC Heerenveen een stage te lopen. 

Deze stichting is tien jaar geleden opgericht door o.a. Ronald Lepez, die vroeger zelf voor SC Heerenveen en voor Cambuur speelde. De stichting heeft als doel om scholing, voetbal, het opleiden van jeugdtrainers en andere projecten voor de kansarmen van Indonesië te realiseren.

Awas betekent pas op en Kaki staat voor voeten. Maar het heeft ook een andere betekenis; Help anderen. En dat is iets wat wij graag doen.

Afgelopen voorjaar kwam Ronald Lepez bij ons met de vraag of we opnieuw een video konden produceren rondom Peter. Wij maken al jaren content voor Awas Kaki en we dragen deze stichting dan ook graag een wam hart toe. Waar we eerder een video produceerden van Deny Singo, destijds een 16- jarige voetballer uit Indonesië, richten wij ons met deze video op het opleiden van coaches.


Doelen stellen

De video is geproduceerd om andere Indonesische jongeren te inspireren. Om te laten zien wat inzet en talent je kan brengen. In een land waarin miljoenen mensen ver onder de armoedegrens leven, brengt voetbal afleiding én hoop. Awas Kaki zet zich niet alleen in voor de voetballers en coaches van de club Terang Bangsa, maar ze ondersteunen ook door het opleiden van jeugdtrainers, scholing en andere projecten.

Ronald woont inmiddels al ruim 10 jaar in Indonesië, samen met zijn vrouw Barbara. Samen zetten ze zich in voor de lokale bevolking en helpen waar nodig. 

Met hun projecten halen ze geld op om die hulp te kunnen bieden.  Hulp die zó nodig is, voor zaken die voor ons zo vanzelfsprekend zijn.

Mocht je nou ook willen helpen? Via de website van Awas Kaki lees je meer.


OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio