Trends animatievideo's 2024

Als je denkt aan trends denk je misschien meteen aan kleding- en modetrends. Maar ook in de online media wereld hebben trends (en het erop inspelen hiervan) een grote rol. Na het lezen van deze blog weet je wat voor trends je in 2024 kan verwachten op het gebied van animatie. Erg belangrijk als je het ons vraagt, met je concurrentie op de loer wil je als bedrijf natuurlijk uitblinken en een stapje voor zijn op de rest.

 

Even een terugblik 

Voordat we vooruit gaan kijken blikken we eerst even terug op het jaar 2023. Een jaar vol innovatie. Eén van de grootste ontwikkelingen die we zagen is het opkomen van AI (Artificial Intelligence)

Daarnaast viel het op hoe 3D animaties steeds populairder werden. Interactieve animaties kwamen nog meer tot leven middels interactiviteit, waardoor kijkers meer dan ooit betrokken raakten bij de verhalen die worden verteld. En dat is natuurlijk precies wat je wilt als bedrijf. Je doelgroep betrekken bij jouw verhaal.

 

Wat kunnen we verwachten van 2024?

Ieder jaar zien we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van animatie. Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken, toch verwachten wij als MSTRWRK dat er in 2024 een aantal trends opspelen.

 • Metaverse geïnspireerde content:
  De opkomst van metaverse: biedt kansen om op een innovatieve wijze jouw boodschap over te brengen. Het integreren van animaties die passen bij jouw omgeving, kan de betrokkenheid met jouw doelgroep vergroten en een moderne uitstraling geven aan de communicatie-uitingen.
 • Holografische animaties
  Of het nou gaat om zakelijke evenementen, presentaties of je website: het inzetten van holografische animaties trekt hoe dan ook de aandacht en laat indruk achter bij je publiek.

 • AI als ondersteuning
  Eerder vertelde we al dat de opkomst van Artificial Intelligence één van de grootste ontwikkelingen van 2023 was in de online wereld. We verwachten dan ook dat dit in 2024 niet minder is. Maar niet getreurd, AI neemt niet zomaar onze banen over. Een meesterwerk moet immers uniek blijven. We gebruiken het wel als hulpmiddel om efficiënter te kunnen werken. Zo kan AI ondersteunen met het creëren van tussenframes en het analyseren van verschillende stijlen.

 • Aanpasbare animaties voor diverse doelgroepen
  Het personaliseren van animaties voor verschillende doelgroepen wordt steeds belangrijker. Communicatiemedewerkers kunnen gebruikmaken van aanpasbare elementen in animaties om de boodschap beter af te stemmen op specifieke doelgroepen.

 • Interactieve animaties voor online campagnes:
  Van klikbare personages tot interactieve quizzen: het betrekken van je publiek wordt steeds gemakkelijker met het inzetten van interactieve animaties. En laat dit nou net hetgeen zijn wat je wilt bereiken met je online marketingcampagne.
 • Creatief met Storytelling:
  Het experimenteren met nieuwe expressieve animatiestijlen biedt de mogelijkheid om jouw boodschap op een unieke en doordachte manier te vertellen. Creatieve benaderingen kunnen helpen om de aandacht van het publiek vast te houden.

 

Terwijl we de laatste maand van 2023 ingaan, kijken we uit naar alle innovaties en ontwikkelingen die we in 2024 gaan tegenkomen. Laten we samen de mogelijkheden verkennen, grenzen verleggen en verhalen tot leven brengen. Welke trend heeft jou het meest geïnspireerd? Laat het ons weten en laten we samen bouwen aan een jaar vol levendige animaties en innovatieve storytelling. Op naar een creatief 2024! 

 •  

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw