10 redenen waarom animatievideo's effectief zijn voor uitleggen van jouw visie of reorganisatie

Aandacht is schaars. Bovendien is er al zo ontzettend veel informatie te verwerken. Zeker als jouw bedrijf continu in beweging is. Met een animatievideo is het makkelijker om de aandacht vast te houden en een nieuwe visie, reorganisatie of een andere grote verandering uit te leggen aan jouw medewerkers.   

Wil jij jouw visie helder overbrengen? Of heb je complexe informatie te delen met je werknemers? Dan is een animatievideo the way to go. Animatievideo’s bieden ontzettend veel voordelen. We gaan je niet met ál die redenen vermoeien, maar zetten er wel tien op een rij om je een beeld te geven. 

1. Visuele impact van animatievideo 

Opvallende kleuren, bewegende beelden en creatieve graphics. Dát trekt nou eenmaal de aandacht. En precies dit visuele aspect zorgt ervoor dat de boodschap langer blijft hangen en een indruk achterlaat. Beter dan tekst! 

2. Eenvoudige uitleg van complexiteit 

Complexe concepten zijn moeilijk te begrijpen. Je herkent vast wel dat je soms zinnen twee of zelfs drie keer moet lezen om het goed te begrijpen. Zeker als het om materie gaat buiten je eigen vakgebied of expertise. Animatievideo’s kunnen die complexe informatie visueel maken. Door stapsgewijs uitleg te geven ontstaat er een prettige en toegankelijke manier van informatieoverdracht. 

3. Creativiteit 

Kloddertje hier, kloddertje daar. We noemen onszelf meesters en met animaties creëren we een meesterwerk voor je. Creativiteit is dan ook ons belangrijkste ingrediënt, samen met jouw wensen. Met animatie zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos en daarom is het ook zo leuk. Animatie stelt jou in staat om je visie op een unieke en creatieve manier tot leven te brengen. 

4. Universele communicatie 

Heb je vestigingen in verschillende landen? Spreken jouw collega’s een andere taal? Zelfs dan is animatie de ideale oplossing. Animatievideo's kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende culturen, talen en doelgroepen. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven die wereldwijd actief zijn of een divers publiek willen bereiken. 

5. Emotionele connectie 

Door een animatie laten maken, vertaal je jouw zakelijke visie of doelen naar een menselijk niveau. Niet dat jij buitenaards bent, maar het gebruik van personages, verhalen en emotieve elementen in animatievideo’s zorgen voor een sterke emotionele connectie. En die emotionele connectie is via animatie in de meeste gevallen makkelijker te realiseren dan via tekst of een presentatie. Het is een kunst, zullen we maar zeggen. 

Door een animatie laten maken, vertaal je jouw zakelijke visie of doelen naar een menselijk niveau. Niet dat jij buitenaards bent, maar het gebruik van personages, verhalen en emotieve elementen in animatievideo’s zorgen voor een sterke emotionele connectie. En die emotionele connectie is via animatie in de meeste gevallen makkelijker te realiseren dan via tekst of een presentatie. Het is een kunst, zullen we maar zeggen. 

6. Animatie is geschikt voor iedereen 

Hoe iemand het beste leert, verschilt écht per persoon. Mensen kunnen leren op visuele, auditieve, fysieke en leren-door-doen wijze. Animatievideo's combineren vaak al deze leermethoden, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen. Ongeacht leerstijl. 

7. Hoge retentie 

Studies hebben aangetoond dat informatie beter wordt onthouden als deze wordt gepresenteerd in de vorm van een animatie. De combinatie van beeld, geluid en verhaal zorgt ervoor dat de boodschap beter beklijft. 

8. Meetbare resultaten 

Het fijne aan animatievideo’s is dat deze kunnen worden geanalyseerd en gevolgd. Met behulp van verschillende meetinstrumenten, zoals kijkersaantallen, kijkduur en betrokkenheid kunnen de resultaten inzicht geven. Bijvoorbeeld in de effectiviteit van de animatie, maar ook hoog over de communicatiestrategie. Zo kun je op tijd bijsturen, mocht dat nodig zijn. 

9. Snelle productie 

In vergelijking met live-action video's kunnen wij als animatie bedrijf animaties sneller produceren en aanpassen dan video’s met acteurs, decors en settings. Hierdoor zijn animaties een effectieve en efficiënte oplossing voor als je snel moet reageren op veranderingen of nieuwe ontwikkelingen. In overleg kunnen we namelijk heel veel, waaronder snel(ler) leveren dan de normale levertijden. 

10. Langdurige relevantie 

Animatievideo's hebben vaak een langere levensduur dan traditionele communicatiemiddelen. Bijwerken of aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen kan altijd, waardoor animaties eigenlijk een duurzame investering zijn voor jouw bedrijf op de lange termijn. 

Animatie laten maken 

Het laten maken van een animatievideo door een professioneel video animatie bedrijf biedt heel veel voordelen. Het biedt je een sterke tool voor het helder communiceren van jouw visie of reorganisatie. De kracht van visuele storytelling, creatieve vrijheid en meetbare resultaten zorgt ervoor dat animatievideo's waardevol zijn voor elk bedrijf dat zijn boodschap effectief wil overbrengen. 

Ben je overtuigd van de kracht van animatie? Je kunt bij MSTRWRK rekenen op een flinke klodder vakmanschap en creativiteit. Én op de zekerheid dat alles wat er wordt gemaakt nieuw en origineel is. Jouw verhaal verdient een meesterwerk en precies daarvoor zit je bij ons goed. Vanuit onze animatiestudio in Heerenveen gaan we graag voor je aan de slag met een op maat gemaakte animatie. 


Ben je nieuwsgierig geworden over dit onderwerp of denk je dat animatie iets voor jou is? Wij praten je hier graag over bij.

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw