Uitleganimatie laten maken

Heb je iets ingewikkelds uit te leggen? Maak het visueel! Complexe informatie maken wij het liefst begrijpelijk door het visueel aantrekkelijk te maken. Met een uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd, zorg je ervoor dat jouw boodschap goed wordt overgebracht bij jouw doelgroep. Laat ons uitleggen hoe het werkt.

Ingewikkelde productinformatie, de voordelen van jouw dienst of een nauwkeurig proces uitleggen: een animatie is jouw gouden ei! Een uitleganimatie is een effectieve manier om complexe informatie op een boeiende en goed te volgen manier over te brengen. Deze vorm van animeren combineert visuele en geluidselementen om informatie te presenteren op een manier die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is.

>

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie is een korte, doelgerichte animatie die gecompliceerde concepten, processen, producten of diensten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitlegt. Deze animaties maken gebruik van karakters, illustraties, grafieken en tekst om informatie over te brengen. Ze kunnen variëren in stijl, van cartoonachtig tot strak en minimalistisch, afhankelijk van het doel en de doelgroep. In ieder geval altijd passend bij jouw merk en doelgroep, daar zorgen we voor.

In ons vak wordt een uitleganimatie ook wel explanimation genoemd. Een mooie samenvoeging van de woorden ‘explanation’ (uitleg) en ‘animation’ (animatie). 

>

Wie heeft er baat bij een uitleganimatie?

Uitleganimaties zijn nuttig voor een breed scala aan doelgroepen en bedrijven. Bedrijven die complexe producten of diensten aanbieden, zoals technologiebedrijven, financiële instellingen of medische organisaties, kunnen profiteren van uitleganimaties om hun aanbod duidelijk te maken aan klanten, opdrachtgevers of investeerders. Daarnaast kunnen educatieve instellingen, non-profitorganisaties en overheidsinstanties uitleganimaties gebruiken om belangrijke informatie over te brengen aan het publiek.

>

Verschillende soorten explanimation

Wij maken verschillende soorten uitleganimaties. Iedere type animatie heeft een eigen stijl en toepassingen. Wat onze meesters kunnen maken:

2D-animatie

Dit type animatie maakt gebruik van platte illustraties en personages die in twee dimensies bewegen. Kleurrijk en levendig, waardoor het geschikt is voor het uitleggen van complexe concepten op een speelse en toegankelijke manier.

3D-animatie

3D-animatie maakt -zoals de naam al zegt- gebruik van driedimensionale modellen en omgevingen. Dit type wordt vaak gebruikt voor het visualiseren van producten of processen met complexe structuren of bewegingen.

Interactieve animaties

Interactieve animaties bieden ontzettend veel mogelijkheden, doordat de kijker actief moet blijven. Naast uitleggen en een verhaal vertellen, moet de kijker keuzes maken en bijvoorbeeld klikken op bepaalde onderdelen. Zo blijft de kijker betrokken.

Iconische animaties

Deze animaties zijn opgebouwd uit iconen. Simpel, maar doeltreffend. Erg geschikt voor lesmateriaal. Om de lesstof goed tot je te krijgen zijn deze niet voorzien van afleidende muziek.

>

Uitleganimaties op social media

Uitleganimaties lenen zich uitstekend voor gebruik op sociale media vanwege hun korte, visueel aantrekkelijke aard. Gebruik uitleganimaties bijvoorbeeld om de kenmerken en voordelen van een product of dienst uit te leggen. Maak korte tutorials om complexe processen of procedures stapsgewijs uit te leggen aan je volgers. Ook voor het merkbewustzijn rondom jouw merk zijn animaties geschikt, zolang je ze boeiend en vermakelijk maakt. Uitleganimaties lenen zich ook perfect om veelgestelde vragen te beantwoorden en problemen op te lossen voor jouw klanten.

>

Is een uitleganimatie beter dan tekst of video?

Hoewel tekst en video effectieve communicatiemiddelen zijn, zijn er situaties waarin een uitleganimatie de voorkeur heeft. Een uitleganimatie is bijvoorbeeld beter geschikt wanneer de boodschap complex is en visuele ondersteuning nodig heeft om begrepen te worden.

Als de doelgroep visueel ingesteld is en de voorkeur geeft aan het bekijken van informatie in plaats van lezen, is een animatie ook beter. Zeker wanneer de boodschap snel moet worden overgebracht en je de aandacht van de kijker wilt vasthouden.

>

De prijs voor het laten maken van een uitleganimatie

De kosten voor het laten maken van een uitleganimatie variëren. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de animatie, de complexiteit van de boodschap, de gewenste kwaliteit en de inkoop van stemmen, geluiden of andere onderdelen. Natuurlijk maken wij graag een prijs op maat voor jouw meesterwerk.

Elke animatie die wij creëren is uniek. Jouw verhaal is dat immers ook. Ben jij benieuwd naar de manieren waarop een animatie kan bijdragen aan jouw bedrijf? Of weet je nog niet wat voor animatie bij jouw bedrijf of verhaal past? Geen probleem. Juist dan komen wij goed uit de verf! Neem vrijblijvend contact met ons op.

>

Contactformulier

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw