Zorg animatie laten maken

Goede informatie is de basis van goede zorgverlening. Bij MSTRWRK begrijpen we dit als geen ander. Met onze jarenlange ervaring zijn we meesters in het maken van animaties voor patiëntenvoorlichting, het informeren van naasten of het uitleggen van ingewikkelde behandelprocessen. Wij weten hoe we met onze animatie kunnen zorgen dat alle betrokkenen jouw boodschap begrijpen.

De zorg voelt soms best ingewikkeld. Hoewel artsen, verpleegkundigen en assistenten écht hun best doen om alle informatie goed over te brengen, hebben zij nu eenmaal te maken met medische termen en vakjargon. De zorg kent veel moeilijke termen, complexe situaties en behandelingen die op verschillende manieren genoemd en uitgelegd worden.

>

Het belang van goede patiëntenvoorlichting

Begrijpelijke informatie vanuit de zorgverlener naar patiënten en cliënten is heel belangrijk. Goede patiëntenvoorlichting biedt een betrouwbaar kader waarbinnen mensen hun zorgtraject begrijpen en anticiperen op wat komen gaat. Het zorgt ervoor dat ze weten wat ze kunnen verwachten en waar ze terecht kunnen voor de juiste informatie. 

Een aantal elementen zijn superbelangrijk als het gaat om goede patiëntenvoorlichting. Denk hierbij aan begrijpelijkheid, relevantie, volledigheid en toegankelijkheid. Daarom werken ziekenhuizen met een portaal, zoals MijnZiekenhuis. Ook hier spelen animaties een belangrijke rol in het uitleggen van informatie.

De informatie moet in begrijpelijke taal worden gepresenteerd en zoveel mogelijk ondersteund met visuele hulpmiddelen zoals illustraties en animaties om complexe concepten te verduidelijken. 

>

Animatie als communicatiemiddel in de zorg

Animatie als communicatiemiddel wint steeds meer terrein vanwege zijn vermogen om complexe concepten op een toegankelijke manier over te brengen. Perfect voor in de zorg dus. 

Een zorganimatie is een animatievideo die specifiek is ontworpen om complexe medische informatie op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier over te brengen aan patiënten, zorgverleners of andere belanghebbenden. Deze animaties kunnen verschillende aspecten behandelen, zoals medische procedures, behandelingsopties, gezondheidsvoorlichting en het begrijpen van ziekten of aandoeningen.

Door deze informatie op een begrijpelijke en gerichte manier te communiceren, krijgen patiënten en cliënten meer begrip en grip op hun eigen situatie. Animaties zijn hierbij een van de krachtigste middelen die je als zorgorganisatie kunt inzetten. Het is bewezen dat animaties en video’s patiënten en cliënten voorlichten op een manier die teksten niet kunnen evenaren. Beelden worden gemiddeld binnen tien seconden begrepen, terwijl tekst gemiddeld een minuut nodig heeft. Daarnaast helpen visualisaties ons brein om informatie beter te verwerken en te onthouden.

>

Welke soorten zorg animatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten zorganimaties, elk met hun eigen specifieke doelen en toepassingen:

Educatieve animaties

Deze animaties zijn gericht op het educatief informeren van patiënten over specifieke gezondheidsgerelateerde onderwerpen, zoals het begrijpen van een aandoening, het uitleggen van medische procedures of het bevorderen van gezond gedrag.

Patiëntenvoorlichting

Deze animaties zijn ontworpen om patiënten voor te lichten over hun gezondheidstoestand, behandelingsopties, medicatiegebruik en mogelijke risico's en bijwerkingen.

Interne training en communicatie

Deze animaties worden gebruikt voor interne training en communicatie binnen zorginstellingen, zoals het trainen van zorgverleners in nieuwe procedures of protocollen of voor het informeren van medewerkers over bijvoorbeeld beleidsveranderingen.

Promotionele animaties

Deze animaties die worden gebruikt voor marketing- en promotiedoeleinden, zoals het promoten van een nieuwe medische dienst, technologie of behandelingsoptie.

>

Zorg animatie laten maken

Om een zorganimatie te laten maken, doorloop je bij MSTRWRK over het algemeen de volgende stappen:

  1. We starten met een intake en stellen je kritische vragen over de kijker (de doelgroep) en het doel.
  2. Deze intake vertalen wij naar een concept voice-over tekst. Een voorzet voor de definitieve tekst.
  3. Deze tekst zetten we om in een geschetst storyboard en we gaan op zoek naar de juiste stijl. Vervolgens presenteren we deze aan de opdrachtgever en in sommige gevallen ook aan de potentiële doelgroep. Op die manier weten we zeker of de boodschap goed overkomt.
  4. Na de presentatie werken we het storyboard visueel uit en volgt een artwork storyboard, volledig in de gekozen stijl.
  5. We zetten de laatste puntjes op de i en gaan het geheel animeren. De animatie komt tot leven en wordt voorzien van de juiste stem en een uitgebreide geluidsmixage.
  6. Tijd om de animatie een podium te geven: publiceer de animatie op de gewenste kanalen, zoals websites, social media of wachtkamers en zorg voor een effectieve strategie om de animatie onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

>

MSTRWRK voor maatwerk

Met een zorganimatie van MSTRWRK investeer je niet alleen in verbeterde zorgcommunicatie, maar ook in innovatieve benaderingen die de zorgervaring van patiënten en cliënten kunnen verrijken. Wij bieden verschillende opties op het gebied van design, kwaliteit en lengte van de animatie, zodat deze altijd aansluit bij de behoeften van jouw organisatie en doelgroep. Iedere animatievideo die wij maken, is uniek en special voor jouw organisatie gemaakt. Onze meesters adviseren je graag vrijblijvend over de creatie en verspreiding van jouw animatie.

>

Contactformulier

OVER MSTRWRK

CONTACT

Pluto 13
8448 CM Heerenveen

mail@mstrwrk.studio

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw